Prorectorul UTM, Dinu Țurcan, anunță că astăzi, 2 aprilie, urmare a expirării termenului recomandat de autorități, regimul de carantină a fost scos de la căminul nr.1 al Universității Tehnice a Moldovei (UTM) cu acordul specialiştilor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Potrivit lui Țurcan, starea de sănătate a studenților pe perioada carantinei a fost monitorizată zilnic, iar la expirarea carantinei niciun student nu are febră și alte simptome asociate COVID-19.

Aceasta a venit și cu un îndemn, pe pagina sa de Facebook, către toți, să stea acasă în această perioadă de criză pentru a ne salva pe noi, dar și medicii care acum luptă fără pauze.  

Amintim că, o studentă a Universității Tehnice din Moldova a fost diagnosticată cu coronavirus. Căminul unde locuia fata a fost în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Potrivit rectorului UTM, studenta testată pozitiv cu Covid-19 este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din R. Moldova, răpusă de coronavirus. 

Detalii: O studentă originară din Bălceana, infectată cu coronavirus. Căminul în care locuia a fost plasat în carantină

Detalii: Coronavirus în R.Moldova // Circa 20 de studenți din căminul UTM, transportați la spital cu febră

Detalii: VIDEO // Operațiunea de dezinfectare la căminul UTM, devenit focar de COVID-19

Detalii: Rectorul UTM oferă detalii despre cazul studentei infectate cu COVID-19