Persoanele din R.Moldova, deținătoare a cetățeniei românești, care se află în dificultate din cauza crizei provocate de pandemia cu noul tip coronavirus vor avea la dispoziție o platformă online prin care să ceară sprijin din partea autorităților, ONG-urilor sau grupurilor de acțiune formate peste hotare. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Formularul poate fi găsit aici.

Platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro-bono la acest proiect”, se arată în textul publicat de instituție.

Totodată, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni invită asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații să se înscrie pe platformă, completând un formular (aici).

Platforma va fi operațională în curând, dar asociațiile, bisericile și grupurile de acțiune care doresc să ajute pot completa formularul încă de pe acum”, susțin responsabilii.

În acest fel, mai spun autoritățile de peste Prut, românii aflați în dificultate vor putea fi ghidați ușor către grupurile care le pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături de sprijin cu traduceri, informații utile sau alte forme de asistență atât de necesară în această perioadă.