Din cei aproximativ 6280 de piloni care susțin liniile electrice pentru transportul de troleibuze, aproximativ 580 reprezintă risc de cădere, totuși majoritatea dintre aceștia sunt în stare satisfăcătoare.

Despre acest lucru a anunțat șeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci în cadrul ședinței primăriei de astăzi. Morgoci a adăugat că din acei 580, aproxiamtiv 230 de piloni au fost deja schimbați pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar majoritatea încă pot susține liniile electrice pentru circulația troleibuzelor.

„În rezultatul studiului s-a stabilit că aproximativ 580 de piloni pot reprezenta pericol. Unii din ei încă sunt în stare satisfăcătoare. La moment pe Ștefan cel Mare, peste 230 sunt schimbați și respectiv au rămas pe străzile Mihail Sadoveanu, regiunea gării pe care îi vom schimba treptat. Cu părere de rău deficitul bugetar nu ne permite să facem acest lucru într-o perioadă scurtă. Un pilon ca să fie schimbată constă între 32 - 35 de mii de lei. Acești piloni sunt vechi care au fost instalați acum 30 - 40 de ani”, a declarat Gheorghe Morgoci. 

Amintim că în ultima perioadă mai mulți piloni de pe bulevardul Ștefan cel Mare au căzut fie din cauza vântului și a zăpezii sau în urma accidentelor rutiere. Ieri un bărbat a avut nevoie de ajutor medical după ce a intrat cu maşina într-un pilon de susţinere a liniilor de troleibuz. Accidentul s-a produs în această după-amiază pe strada Belinski din Capitală. Şoferul automobilui susţine că în timp ce se deplasa cu maşina un alt aumobil i-a întretăiat calea şi a creat o situaţie de accident.