50 de angajaţi ai Spitalului Raional din Soroca, care muncesc în prima linie, dar şi două persoane suspecte au fost testate la COVID-19. Decizia a fost luată după ce patru lucrători medicali au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Testele care au fost aduse au fost aduse pentru lucrătorii medicali de la OPU şi ATI, în primul rând pentru a evita panica în colectiv. Mâine o să vedem rezultatele şi o să spunem sigur rezultatele”, a declarat director medical al spitalului, Valeriu Bordian.

Detalii: Patru lucrători medicali din Soroca, diagnosticați cu coronavirus

Potrivit lui, instituția medicală este pregătită să interneze cel mult 30 de persoane infectate cu noul coronavirus. Bolnavii vor fi amplasaţi în Secţia de boli infecţioase. Astfel, pacienţii suspecţi vor fi internaţi câte unul în salon, în timp ce persoanele testate pozitiv - câte trei. Testele vor fi efectuate la faţa locului, iar ulterior vor fi examinate în laboratorul ANSP din capitală.

Acum noi suntem spital de linia întâi, spital strategic. În situaţii de urgenţă, noi am făcut lista la tot necesarul, am înştiinţat Consiliul Raional. Noi încă testele pentru pacienţi nu am primit, la doi pacienţi am făcut teste din contul celor care le-am primit pentru lucrătorii medicali”, a mai spus Valeriu Bordian, citat de Moldova 1.
 
La moment, în raionul Soroca sunt înregistrate 37 de cazuri pozitive de CODIV-19.