Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în orașul Ștefan Vodă a ajuns la 22. Astfel, pe parcursul ultimelor ore, au fost confirmate încă două cazuri. Totodată, câte un caz a fost confirmat în satul Talmaza și Carahasani. În acest sens, numărul persoanelor infectate cu coronavirus de tip nou în raionul Ștefan Vodă a ajuns la 44.

De menționat că anterior, cu COVID-19, a fost diagnosticat și președintele raionului, Vasile Maxim.

Detalii: Președintele raionului Ștefan Vodă, testat pozitiv pentru COVID-19

Precizăm că marți seara, Comisia pentru Situații Excepționale a decis instituirea regimului de carantină în orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani. Aceasta va intra în vigoare astăzi, la ora 21.00.

Contactat de reporterii Deschide.MD, primarul orașului Ștefan Vodă, Vladislav Cociu, a declarat că acces în localitate vor avea doar agenții economici care vor aproviziona farmaciile, stațiile PECO și magazinele alimentare.

Întrebat cum au reacționat locuitorii la instituirea carantinei, edilul a menționat că cetățenii au acționat responsabil, conformându-se restricțiilor impuse în această perioadă: „Locuitorii noștri sunt receptivi și inteligenți, și înțeleg foarte bine riscurile la care sunt expuși în cazul în care nu vor respecta regimul de carantină”.

Detalii: Ștefan Vodă și Soroca intră în carantină. Polițiștii și militarii vor supraveghea circulația persoanelor

De precizat că în orașul Ștefan Vodă locuiesc peste 7 200 de persoane.