Aproape 200 de procese contravenționale au fost întocmite de oamenii legii pe numele persoanelor care nu au respectat cerințele și restricțiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale în legătură cu prevenirea răspândirii și combaterii COVID-19, ceea ce ar însemna că suma amenzilor depășește cifra de 4 milioane de lei.

„Pe parcursul lunii martie, dar mai exact începând cu data de 17 martie atunci când a fost pusă în aplicare situația de stare de urgență, atunci când și-a început activitatea Comisia pentru Siutații Excepționale, au fost sistate mai multe activități a unor agenți economici și aici poliția se face prezentă pentru a monitoriza cum respectă acești agenți economici acele restricții, acele limitări și tragerea la răspundere a celor care nu s-au conformat. Până la moment au fost înregistrate de către polițiști 192 de procese contravenționale, ” a spus Voicu.

Din aceste 192 de procese-contravenționale, potrivit ministrului MAI, 119 de procese au fost înregistrate în privința persoanelor fizice care nu s-au conformat cerințelor impuse de comisie, cei care au părăsit locul unde urmau să se afle în autoizolare.

„Totodată, din cele 192 de procese-contravenționale, 38 au fost întocmite pe numele agenților economici care nu și-au sistat activitatea și aici mă refer la baruri, restaurante, săli de sport, piscine, piețe. Avem și 24 de cazuri înregistrate atunci când șoferii unităților de transport public nu s-au conformat și au îmbarcat în transport mai multe presoane decât au fost scaune prevăzute. Trebuie să vă informez că ultimile patru zile cetățenii noțștri sunt mai conștienți și avem mai puține abateri”, a precizat ministrul MAI.

Amintim că pentru nerespectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei pentru Situații Excepționale, de prevenire sau combatere a bolilor epidemice,  se sancționează cu amendă în mărime de la 720 la 1000 unităţi convenţionale.