Președintele PAS, Maia Sandu, solicită autorităților să spună adevărul despre numărul real de teste pe care-l are R. Moldova la moment, de ce se efectuează atât de puține teste, de ce atât de mulți medici sunt infectați și dacă au echipamentul de portecție necesar. Sandu susține că, întrebările au survenit după ce mai mulți medici au venit cu mesaje către formațiune prin care se plâng că nu au echipamente de protecție, că nu sunt instruiți corespunzător și că nu au protocoale clare despre cum să procedeze în asemenea cazuri.

„Cerem autorităților să ne spună adevărul. Nu vrem să auzim povești despre faptul că totul este minunat, în timp ce tot mai mulți medici se ămbolnăvesc. Nu acceptăm justificarea că nu sunt bani. Aceasta trebuie să fie prioritatea numărul 1 și trebuie alocați suficienți bani din bugetul de stat. Dacă guvernarea nu găsește de unde să cumpere aceste costume de protecție, măști, atunci să spună clar acest lucru ca noi cu toții să putem contribui. Solicităm Guvernului să fie sincer cu cetățenii și să răspundă clar la întrebările pe care le-am formulat până acum, și colegii din parlament, și presa, și societatea civilă, să ne spună: Câte teste avem astăzi și de ce se testează atât de puțini oameni? Câte costume de protecție avem astăzi pentru medici și de ce atât de mulți medici s-au îmbolnăvit până acum?”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă. 

Liderul PAS susține că sunt oameni care vor și pot să ajute, dar e nevoie ca autoritățile să spună lucrurilor pe nume. PAS cere Guvernului să fie deschis și să implice toți specialiștii din societatea civilă, din opoziție, pentru ca toți să se solidarizeze și să contribuie la combaterea efectelor acestei pandemii.

„Măcar în ceasul al 12-lea vă cerem să spuneți adevărul ca să putem ajuta medicii, ca medicii să poată să ne ajute pe noi”, a conchis Maia Sandu.