Premierul Ion Chicu susține că a primit rezultatele testelor pentru COVID-19, făcute astăzi alături de tot cabinetul de miniștri și consilierii săi, la un laborator privat din municipiul Chișinău, care are permisiunea Organizației Mondiale a Sănătății. Toate testele au fost negative, a declarat Chicu în cadrul unei emisiuni la postuș public de televiziune.

În același timp, prim-ministrul a dezvăluit de ce s-a decis efectuarea testelor pentru COVID – 19 tocmai acum.

„Până de curând făceam ședințele Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID – 19 la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Zilele trecute medicul de la IGSU a fost confirmat pozitiv pentru COVID – 19. Nu am intrat în direct în contact cu el, dar probabil prin intermediul altor persoane. Din acest motiv s-a decis să efectuăm teste”, a declarat Chicu. 

Totodată, premierul a spus că „testele au fost făcute din banii persoanali și sunt negative”. Acesta a mai explicat de au fost făcute la un laborator privat, asta deși anterior ministrul spnptpții Viorica Dumbrăveanu nu recomanda acest lucru. 

„De ce la un laborator privat? Pentru că nu am dorit să încărcăm laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică. Plus la asta, pentru a face acolo teste e nevoie să ai simptome. Da, ministra Viorica Dumbrăveanu nu recomanda acum două-trei săptămâni laboratoarele private, pentru că testele nu ofereau corectitudine. Acum unele laboratoare achiziționează teste de unde luăm și noi”, susține Chicu.

Menționăm că, întreg cabinetul de miniștri și membrii aparatului premierului, împreună cu șeful Executivului, Ion Chicu, au efectuat teste pentru Covid-19, la un laborator privat din Chișinău, ce are permisiunea Organizației Mondiale a Sănătății în acest sens. Oficialii au mers în această dimineață la laborator, unde le-au fost prelevate probele.

Detalii: Chiar dacă declarau că „nu sunt valabile”, Chicu și miniștrii din cabinetul său au făcut teste pentru COVID-19 într-un laborator privat