Mai mulți angajați ai spitalului de psihiatrie din capitală au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Avem 69 de lucrători medicali infectați. Din ei, doar la nouă le-a fost determinată legătura cauzală cu activitatea profesională. În cazul respectiv (al celorlalți 60 de angajați) este vorba despre contactul cu o persoană infectată, fie că e soț sau colectivitate. Este vorba de transmiterea locală, comunitară. Ca exemplu, avem un spital în municipiul Chișinău - spitalul de psihiatrie, unde noi nu avem la momentul actual pacienți cu COVID-19, dar avem infectarea personalului medical, inclusiv bufetiera din cadrul instituției respective. Medicul este expus unui risc mai sporit decât ceilalți”, a precizat Dumbrăveanu.

Vom preciza că, luni, reporterii Deschide.MD au încercat să ia legătura cu reprezentanții Spitalului de Psihiatrie pentru a obține o confirmare a informației privind infectarea mai multor angajați. Responsabilii de acolo ne-au infirmat acest lucru. Totuși, aceștia ne-au recomandat să revenim cu un apel la vicedirectorul instituției. Cel din urmă, însă, nu a răspuns apelurilor noastre insistente.