UPDATE (17:33) Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu susține că bărbatul a intrat în contact cu un număr mare de persoane. În același timp, Dumbrăveanu a spus de ce bărbatul a rămas la Edineț și nu a fost adus la Chișinău.

„Atunci când ajuns la spitalul de Edineț, persoana și-a pierdut cunoștința. Medicii de acolo au decis că nu poate fi transportat în Capitală pentru că starea de sănătate era precară. Între timp s-au prelevat probe pentru analiza la Covid-19, însă răspuns am avut abia după decesul persoanei”, a declarat Dumbrăveanu. 

UPDATE (17:02) Corneliu Cosovan a revenit cu un apel la redacția Deschide.MD și a precizat că persoana care a decedat este un bărbat de 57 de ani. 

UPDATE (16:49) Informația despre decesul unei persoane din anul 1963 a fost confirmată pentru Deschide.MD de Corneliu Cosovan, șeful IP Edineț, care este și membru al Comisiei Situații Excepționale din Edineț.

„Persoana a decedat azi dimineață în jurul orei 05.00. Autoritățile întreprind toate măsurile pentru a identifica persoanele care au fost în contact cu persoana care a fost infectată”, a adăugat Cosovan.

Persoana a fost adusă ieri, 30 martie, la spitalul din Edineț și a decedat azi dimineață din cauza infecției cu Covid-19. Aceasta a fost adusă de la Briceni.