Patru spitale din municipiul Chișinău vor deveni spitale strategice pentru tratarea COVID-19. Este vorba despre Spitalul clinic municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”, Spitalul clinic municipal ”Valentin Ignatenco”, Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii și Maternitatea municipală nr. 2. Despre aceasta a anunțat șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, în ședința online de astăzi, 30 martie, a Primăriei.

Bucearschi a anunțat că au fost repartizate donații în sumă de 1 milion 199 de mii de lei către aceste instituții medicale pentru ca acestea să poată cumpăra echipamente de protecție împotriva infectării cu coronavirusul de tip nou, teste și termoscanere.

Totodată, amintim că, premierul Ion Chicu a anunțat că va fi amenajat un „spital de câmp” cu 700 de locuri la Moldexpo pentru infectații cu COVID-19 și va servi drept centru de triere, ținând cont de faptul că autoritățile se pregătesc de un apogeu al îmbolnăvirilor.