Agentul economic care a organizat o petrecere într-un club de noapte imporvizat în subsolul unui bloc de pe strada Independenței, din sectorul Botanica al capitalei, riscă să se aleagă cu dosar penal. Despre aceasta anunțat premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Ați văzut în spațiul public cazul de organizare pe parcursul nopții a diferitor activități, cluburi de noapte, discoteci. Va fi dosar penal. Deja amenzile nu sunt suficiente pentru asemenea gen de încălcări. Legislația noastră din păcate nu permite caz penal atunci când nu este demonstrat consecința sau prejudiciul, în cazul de față contaminați. Noi o să venim cu propunerea la Comisia Situații Excepționale să modificăm. Nu trebuie să așteptăm confirmarea cazurilor de îmbolnăvire, dar să fie penalizat, să fie posibil de deschis dosar penal doar pentru încălcare, fără ca să așteptăm consecințele, fără ca să umplem iar spitalele”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că astăzi, într-un comunicat depresă, IGP a anunțat că  în data de 27 martie curent, administratorul unui club de noapte din Chișinău, prin intermediul unei rețele de socializare, a adunat tineri și a organizat un eveniment în clubul de noapte pe care îl administrează.î

Conform aceluiași comunicat, pentru ignorarea prevederilor Dispozițiilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, agentul economic va fi sancționat în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul Contravențional cu o amendă între 50 și 75 de mii de lei.

VIDEO // Discotecă pe timp de COVID-19. Un club din Chișinău, găsit de polițiști plin cu petrecăreți