Premierul Ion Chicu susține că va fi amenajat un „spital de câmp” cu 700 de locuri la Moldexpo pentru infectații cu COVID-19 și va servi drept centru de triere. Anunțul a fost făcut după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Am vorbit despre desfășurarea unui spital, centru de triere, alternativ spital, improvizat așa cum am spus noi. Astăzi am decis că acest centru de triere, acest spital, va fi la Moldexpo. Specialiștii au evaluat azi situația pe loc, iar până miercuri va fi desfășurat acest spital acolo, cu toate necesitățile, cu 700 de paturi, 700 de locuri”, susține Chicu.

Este vorba despre un spațiu de 5000 de metri patrați, care conform normativelor de 7 - 8 metri pătrați pentru fiecare loc, poate asigura 700 de locuri. „Spitalul de câmp”, cum i-a zis Chicu, ar putea fi amplasat până miercuri sau cel târziu joi.

„Sunt capacități și posibilități de a asigura intimitatea, elemente care separă pacienții. Este sistemul de ventilație acolo, deci acest spațiu corespunde necesităților pentru a amplasa acolo un „spital de câmp”, să-i zicem noi, dar el va fi posbil de amplasat sub acoperiș normal. Deci până miercuri seara, maxim până joi această unitate medicală în cazul de față va fi desfășurată. Cred că dacă va fi dinamica actuală a numărului de cazuri confirmate acest spațiu ne va trebui începând cu săptămâna viitoare și va fi folosit ca centru de triere”, a precizat șeful cabinetului de miniștri.