Guvernul Statelor Unite ale Americii va acorda R.Moldova asistență în valoare 1,2 milioane de dolari pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina Departamentului de Stat al SUA.

Banii vor fi utilizați pentru pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor, dar și sporirea comunicării în ceea ce privește riscurile existente etc.

Sprijinul pentru combaterea COVID-19 se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei și la asistența totală de peste un miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani”, se arată în același text.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Departamentului de Stat, SUA vor oferi asistență mai multor state în vederea combaterii răspândirii epidemiei. În total, 274 de milioane de dolari au fost alocați pentru o investiție inițială în acest sens. În această sumă nu sunt incluse donațiile pentru Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF, se arată în informația prezentată.

Ajutoarele vor viza și alte țări din Europa și Eurasia. Este vorba despre Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și Uzbekistan.

Guvernul Statelor Unite oferă asistență umanitară și medicală drept răspuns la pandemia provocată de COVID-19. Mobilizăm toate resursele necesare pentru a răspunde rapid, atât acasă, cât și în străinătate