De mâine, 27 martie, este interzisă aflarea în stradă în grupuri mai mari de trei persoane, cu excepția cazurilor în care este vorba de membri ai familiei de gradul I și II. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul, Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale.

Totodată, Chicu a mai menționat că persoanele care se vor afla în afata reședinței vor fi obligate să dețină un act de identitate.

Persoanele care se vor afla în afara domiciliului vor fi obligate să dețină asupra sa un act de identitate. Va trebui în această perioadă să fiți gata să răspunde colaboratorilor MAI și ai Ministerului Apărării. Începând cu 27 martie 2020 se interzice aflarea în grupuri mai mari de trei persoane, cu excepția grupurilor constituite cu rude de gradul I și II”, a declarat Ion Chicu.

Menționăm că, Comisia Situații Excepționale va examina și posibilitatea de a introduce un regim special care ar interzice ieșirea din casă noaptea fără strictă necesitate. Comisia urmează să stabilească, împreună cu Poliția, perioada de timp, de la 22:00 - 06:00 sau 23:00 - 05:00.