Președintele Consiliul Audiovizualului (CA), Dragoș Vicol, afirmă că „nu a făcut niciun fel de exces de putere” și nu a încălcat absolut nicio lege așa cum pretinde liderul PAS, Maia Sandu, în sesizarea sa la Procuratura Generală împotriva lui Vicol.

Contactat de DESCHIDE.MD, Dragoș Vicol, a menționat că Maia Sandu a citit printre rânduri dispoziția CA și a căutat să înțeleagă doar ce vrea din prevederile ei.

„Cum a fost acest exces de putere dacă eu am dreptul ca președinte al CA să emit dispoziții, iar dispoziția în cauză a primit agrementul tuturor membrilor CA, șase la număr la momentul de față. El întrunește consensul unanim al tuturor membrilor CA. Ea (Maia Sandu – n. red) citește printre rânduri și caută purici în dispoziție, caută ceva negativ. (...) Dacă Dumneaei consideră că în această perioadă pot fi favorizate opinii neavizate și opiniile arbitrare nu pot să spun care e motivul. E stare de urgență ori nu e stare de urgență. Să-mi arate punctual ce trebuie de modificat, care exact sunt sugestiile și pretențiile”, a declarat Vicol.

Detalii: DOC // Regimul Dodon profită de COVID-19. Instituie cenzura în presă

„Noi ca autoritatea audiovizuală nu avem cum să interzicem favorizarea avizată a opiniilor, dar neavizată suntem datori, este obligațiunea noastră”, a menționat Vicol.

Acesta a mai spus că așteaptă ca acest val de revolte să fie transformat în argumente și propuneri ale societății civile, presei și chiar a politicului.  

sssssssssssssssssssAmintim că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a depus astăzi, 26 martie, o sesizare la Procuratura Generală împotriva președintelui Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol. Asta după ce, șeful CA a emis la 24 martie Dispoziția nr. 2 care impune posturilor de radio și televiziune o serie de obligații privind felul în care abordează subiectul pandemiei cu noul coronavirus pe perioada stării de urgență.

Vezi și: Reacția Maiei Sandu la cenzurarea presei: Starea de urgență nu poate anula libertatea de exprimare și gândire

Vezi și: Cenzura în presă // Dodon o face pe neznaiul și recomandă CA-ului să-și revadă decizia