Episcopia de Bălți și Fălești, care aparține Mitropoliei Moldovei și este condusă de episcopul Marchel, a adunat doar 5400 de lei pentru a ajuta medicii din Bălți în lupta cu coronavirus. Potrivit episcopului, banii au fost colectați de la preoți și urmau să fie transferați Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău.

Anunțat de reporterii NordNews, despre faptul că, și Spitalul Clinic Bălți va trata pacienții bolnavi de coronavirus, episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, a declarat că banii vor fi alocați instituției curative locale. El a adăugat, că episcopia va continua să adune fonduri pentru a susține medicii din Bălți în lupta cu pandemia.

Totodată, episcopul Antonie, de la Episcopia Bălți a Mitropoliei Basarabiei, a declarat că va emite o circulară pentru a aduna fonduri. Pe banii colectați vor fi cumpărate măști de protecție pentru Spitalul Clinic Bălți.

De precizat că episcopul Marchel a fost observat anterior plimbându-se într-un Mercedes Bens E-Class de ultimă generaţie.

Detalii: FOTO // Noul Mercedes de lux al Episcopului Marchel. Mitropolia: Ne depășește!

În același timp, menționăm că și reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române s-au implicat în lupta cu COVID-19. Astfel, Mitropolitul Banatului a donat două concentratoare de oxigen, aparate necesare pacienților infectați cu Covid-19, dar si persoanelor cu probleme respiratorii. Totodată, pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate în mod direct de creșterea cazurilor de coronavirus, Arhiepiscopia Clujului, prin cele patru cantine sociale pe care le are, oferă în mod gratuit, la cerere, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice și bolnave, aflate în autoizolare.