Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se informeze din surse oficiale. Instituția susține că numărul cazurilor de escrocherie, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, care țintesc persoane ce intenționează să revină acasă cu cursele charter ar putea crește.

În acest sens, pentru a nu cădea prada schemelor de escrocherie, Autoritatea Aeronautică Civilă sugerează tuturor cetățenilor moldoveni să fie precauți și să se informeze privind zborurile charter care sunt efectuate în scopul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova din alte state, din surse oficiale; în special pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă (https://mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf).

Totodată, ținem să menionăm că toate cursele charter prin care sunt evacuați cetățenii Republicii Moldova din alte state, sunt aprobate de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și sunt prevăzue în Dispozițiile emise de către aceasta și pot fi accesate aici: https://gov.md/ro/content/informatii-privind-coronavirus.

Autoritatea Aeronautică Civilă la rândul său va publica pe pagina web oficială www.caa.md informații cu referire la cursele charter aprobate de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, dar și pe pagina de Facebook a AAC.

Până în prezent conform Dispoziției nr.3 din 23.03.2020, au fost aprobate următoate curse charter:

Curse charter operate de AIR MOLDOVA:

24 martie 2020 – CHISINAU-PARIS(BEAUVAIS)-CHISINAU

25 martie 2020 - CHISINAU-PARIS(BEAUVAIS)-CHISINAU

Curse charter operate de FLYONE :

25 martie 2020 – CHISINAU- LONDRA(SOUTHEN)- CHISINAU

26 martie 2020 – CHISINAU- ISTANBUL-CHISINAU

26 martie 2020 – CHISINAU-MOSCOVA (VNUKOVO)-CHISINAU