28 de persoane testate pozitiv pentru COVID-19 se află în stare gravă. Este vorba despre 25 de pacienți internați la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și alte 3 persoane de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Despre asta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă.

„Avem 49 de cazuri de import din: Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România, Cehia și Germania. Avem cazuri secundare cu transitere locală - 100. În cazul dat, vorbim despre Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Ialoveni, Anenii Noi, Râșcani, Sângerei, Cantemir și Strășeni și regiunea din stânga Nistrului. În cadrul Spitalului „Toma Ciorbă”, la momentul actual, avem în stare gravă 25 de persoane, în stare de gravitate medie - 73, în stare satisfăcătoare - 25 de persoane. În cazul Spitalului Clinic de boli contagioase pentru copii avem 10 persoane. Este vorba despre 8 copii și 2 mame. Starea lor este de gravitate medie. La Spitalul Clinic Republican avem spitalizate 4 persoane. O persoaneă este de gravitate medie, iar 3 persoane cu evoluție gravă. În contextul Institutului Mamei și Copilului avem o mamă, internată cu un copilaș. Mama este infectată și starea acesteia este de gravitate medie”, a precizat Dumbrăveanu.

Precizăm că, ieri, numărul persoanelor aflate în stare gravă în spitalele din capitală era de 20.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 1.164 persoane au fost investigate în cadrul Laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică pentru infectare cu COVID-19.

Până acum, în R.Moldova au fost testate pozitiv pentru coronavirus 149 de persoane. Dintre acestea, 2 pacienți au fost tratați, iar o femeie de 61 de ani a murit din cauza COVID-19.