Ministrul Afacerilor Interne a ieșit în stradă pentru a vedea cum sunt respectate măsurile adoptate în perioada stării de urgență. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Pavel Voicu a scris că oamenii care nu se vor conforma deciziei autorităților, vor fi sancționați.

„Pentru prevenirea răspândirii virusului, polițiștii, carabinierii și militarii se afla le menținerea și asigurarea ordinii publice, la stațiile de transport public, pentru a nu admite aglomerația de pasageri”, a scris acesta.

Voicu a remarcat că, în timp ce în transportul public distanța socială dntre oameni și măsurile de protecție sunt respectate, responsabili unui magazin au ignorat prevederile și nu au creat condiții de protecție nici pentru consumatori, nici pentru angajați.

„Responsabilii unui magazin în care am intrat astăzi nu au creat nici o condiție de protecție pentru cumpărători și angajați. Acest magazin era supraaglomerat și nu se respecta distanța socială. Fac un apel către cetățeni, dar și agenți economici, administratorii de magazine, să respecte toate recomandările și măsurile obligatorii, să creeze toate condițiile de securitate și protecție contra virusului COVID-19”

În caz contrar, promite Pavel Voicu, cetățenii și agenții economici care refuză să se confromeze, vor fi sancționați conform legii.