Edilul capitalei, Ion Ceban, a confirmat cazul taxatorului infectat cu COVID-19. Informația despre acest a fost publicată în exclusivitate, în această dimineață, de către Deschide.MD.

Într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, Ion Ceban  a declarat următoarele:

„Avem spre mare regret un caz de infectare. El nu este din transportul public, cel mai probabil că este de la o persoană care a revenit din străinătate, o rudă apropiată a taxatorului. Am interprins toate măsurile ca să avem carantină în parcul de troleibuze Nr.1 și nemijlocit câteva persoane se află sub monitorizoare”, a precizat Ceban.

Am intim că în această dimineață Deschide.MD a scris despre faptul că angajații unui Parc de Troleibuze din Chișinău au intrat în carantină, după ce la începutul săptămânii curente un taxator a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

Ulterior, mai multe surse media importante, au scris cu referire la acest caz că ar fi vorba despre un tânăr de 21 de ani care muncea pe linia 10 și că acesta doar ar fi suspectat de infecție COVID-19.

Contactată de Deschide.MD, consiliera ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, a refuzat să ne ofere un comentariu la acest subiect și ne-a redirecționat către serviciul de presă al instituției.

Amintim că, ieri, premierul Ion Chicu a anunțat că transportul public din municipiile Chișinău și Bălți vor circula fără taxatori și fără taxe pentru călătorie.

Pentru municipiul Chișinău și municipiul Bălți, pentru următoarele două săptămâni, transportul public va funcționa fără prezența taxatorilor, ceea ce înseamnă că întreprinderile municipale vor presta aceste servicii fără a percepe mijloace financiare de la pasageri”, a declarat premierul Ion Chicu.

Șeful Cabinetului de miniștri declara că decizia a fost adoptată pentru a limita contactul dintre taxator și pasageri.

De cealaltă parte, sursele Deschide.MD susțin că la baza deciziei au stat, de fapt, alte motive, și anume cele legate de infectarea taxatorului, dar și plasarea în carantină a mai multor angajați RTEC. 

EXCLUSIV // Adevăratul motiv de ce autoritățile ne-au dat transport public gratuit: Un taxator, infectat cu COVID-19