Doi angajați din sistemul penitenciar au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea.

Este vorba despre un bărbat și o femeie, cu vârsta de până la 40 de ani. Primul este angajat al Penitenciarului din Soroca, iar femeia - la cel de la Rusca. 

În cazul acesteia, inițial, probele au arătat rezultat negativ la prezența coronavirusului, însă, peste doar 2 zile, testul repetat a demonstrat că femeia a fost contaminată.

Starea de sanătate a ambilor pacienți, internați la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, este satisfăcătoare, ne-a mai spus Pantea.

Mai mult, acesta ne-a asigurat că persoanele nu s-au prezentat la serviciu din momentul în care le-au apărut primele simptome.

Totodată, purtătorul de cuvânt al instituției a precizat că unii angajați, originari din localități cu risc sporit de infectare cu COVID-19, cum ar fi satul Bălceana, din Hâncești, au fost întorși acasă.