20 de persoane testate pozitiv pentru coronavirus se află în stare gravă în spitalele din capitală. Este vorba despre 17 pacienți internați la Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și alte 3 persoane aflate în Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

La Toma Ciorbă avem internați 107 de pacienți confirmați cu COVID-19. 17 dintre aceștia se află în stare gravă, 78 - în stare medie, 12 persoane - în stare satisfăcătoare. La Spitalul clinic de boli contagioase pentru copii sunt internați 8 copii și 2 adulți. Cu stare de gravitate medie se află 4 persoane, iar alte 6 - în stare satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican se află deja 4 persoane. O persoană este în stare medie și 3 - evoluție stare gravă”, a precizat Dumbrăveanu.

De asemenea, șefa de la Sănătate a precizat că 116 persoane sunt suspectate de infectare cu coronavirus, iar până acum specialiștii au prelevat 1.011 probe în acest sens.

Totodată, numărul total al celor confirmați este de 125, dintre care 45 de cazuri sunt de import. Țările din care au revenit persoanele infectate sunt: Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România și Cehia.

Alte 80 de cazuri sunt cu transmitere locală, susțin autoritățile. Dintre acestea, 32 sunt în Chișinău, 18 - în Hâncești, 5 - Căușeni, Ștefan Vodă - 4 cazuri, Ialoveni, Anenii Noi și Soroca - câte 3 cazuri confirmate, Sângerei și Șoldănești - câte 2 cazuri, și, respectiv, câte un caz la Cantemir și Râșcani.