Comisia Situații Excepționale a decis restricționarea accesului cetățenilor în parcurile din orașe și în alte locații unde se adună oameni, în legătută cu pandemia de COVID-19. Premierul, Ion Chicu, a declarat după ședința Comisiei din această seară, că pentru respectarea acestei măsuri s-a decis implicarea efectivului Armatei Naționale.

„Au fost adoptate 40 de măsuri printre care limitarea, începând cu 25 martie, a accesului cetățenilor în locurile publice, gen parcuri, terenuri, alte zone din orașe, municipii și centre raionale, unde se adună populația. Este o măsură și aceasta destul de dură, dar absolut necesară pentru stopa răspândirea acestui virus. Colaboratorii MAI și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei măsuri și implementarea ei în practică”, a declarat Ion Chicu

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență, în legătură cu pandemia de COVID-19, până pe 15 mai. Până acum, au fost confirmate oficial 109 cazuri de infecție cu noul coronavirus. 

 

 

.