Primul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în orașul Sângera, suburbie a capitalei. Potrivit primarului din localitate, este vorba despre un caz de transmitere locală.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Valeriu Popa a scris că, la ora actuală, în oraș există câteva persoane plasate în carantină, dar și persoane aflate în regim de autoizolare. Totuși, dintre acestea, nu există niciun suspect de infectare. 

Astfel, primarul localității, a făcut apel la toți locuitorii or. Sîngera, s. Dobrogea și Revaca să fie responsabili și să urmeze recomandările specialiștilor.

Contactată de reporterii Deschide.MD, consiliera ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, nu a putut confirma cazul, precizând că nu deține statistici ale cazurilor pe suburbiile capitalei, acestea fiind atribuite Chișinăului, și nu per fiecare localitate în parte. Totodată, aceasta a precizat că toate cazurile noi confirmate sunt prezentate pe platforma ministerului Sănătății, dar și în cadrul briefing-urilor de presă.

facebook// Valeriu Popa

Potrivit datelor oficiale, orașul Sângera înregistrează o populație de peste 13 mii de locuitori.