Alte 17 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate astăzi în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbărveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Numărul total al celor diagosticați cu COVID-19 a ajuns la 66.

Pe parcursul zilei de astăzi, în total, au fost testate 90 de persoane, 17 dintre care au fost fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus. Dintre acestea, 12 cazuri sunt cu transmitere locală, iar 5 - de import.

Distribuția pe localități:

Chișinău - 8 cazuri noi;

Hâncești - 1 caz;

Sângerei - 2 cazuri;

Ștefan Vodă - 1 caz nou.

Totodată, dintre cele 5 cazuri de import a infecției, 4 sunt din Ucraina și, respectiv, 1 - din Federația Rusă.

De cealaltă parte, în cadrul unui briefing de presă susținut după ședința Centrului Unic de Comandă, Igor Dodon a precizat că numărul celor infectați ar putea ajunge la ordinul sutelor în următoarele săptămâni.

Suntem pregătiți pentru creșterea numărului de cazuri confirmate de coronavirus în R.Moldova. Noi înțelegem că pot fi câteva sute de cazuri în următoarele 2 săptămâni. Faptul că dinamica nu este cea mai rea, pentru că noi credeam că va fi dinamică mai rapidă, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm...

Mai mult, acesta a anunțat că printre persoanele infectate cu COVID-19 sunt și cetățeni ai R.Moldova, care au mers într-o excursie la Mănăstirea Poceaev din Ucraina.

Noi înțelegem că ne aflăm în postul mare. Trebuie să ne rugăm, acest lucru este binevenit pentru oricare. Dar, în Ucraina ei au mers în excursie la Poceav. E bine când mergem în excursii, dar uitați-vă că avem 4 cazuri importate din Ucraina. Și din cazurile care s-au confirmat astăzi pe intern sunt dintre cei care s-au întors din Ucraina, din excursie, de la Mănăstire”, a anunțat Dodon.