Procuratura Generală vine cu o reacție la materialele publicate de către deputatul PPDA, Iurie Reniță, privind anumite scheme de spălare de bani din Federația Rusă prin Bahamas. Potrivit reprezentanților PG, o cauză penală în acest sens a fost inițiată încă în anul 2016.

Materialele publicate de deputat nu sunt noutate pentru procurori, ele sunt examinate în cadrul cauzei penale, pornite de Procuratura Anticorupție pentru pretinse fapte de spălare de bani în care ar fi vizate persoane afiliate PSRM, inițiate în anul 2016 și lăsată, anterior, în nelucrare mai bine de 3 ani”, a declarat pentru Deschide.MD șeful Serviciului de presă al PG, Maria Vieru.

Amintim că zilele trecute deputatul Iurie Reniță a făcut publice documentele, care ar confirma implicarea deputaților socialiști în schema de spălare de bani din Bahamas, avându-l ca principal beneficiar pe Igor Dodon. Banii respectivi ar fi fost folosiți în campania prezidențială din 2016, atunci când Igor Dodon a câștigat scrutinul în fața Maiei Sandu.

Detalii: DOC // Iurie Reniță publică dovezile care confirmă implicarea deputaților socialiști în schema Bahamas

Detalii: Deputatul PSRM implicat în dosarul „căsătoriilor fictive” de la Stăuceni, parte a schemei de spălare de bani prin Bahamas