Au promis, au făcut. Angajații companiei imobiliare „Proimobil.md” au distribuit, astăzi, 65 de prânzuri pentru angajații Spitalului de urgență din capitală. Reprezentanții firmei susțin că în acest fel vor să-și manifeste susținerea față de specialiștii implicați în lupta cu răspândirea virusului COVID-19 și-i îndeamnă pe alți agenți economici să le urmeze gestul.

Bucatele calde au fost preparate de restaurantul Budweiser Grill&Pub. Totodată, reprezentanții Proimobil.md au făcut apel la întreg mediul de afaceri, cerându-le oamenilor să nu rămână indiferenți față de această situație complicată.

„Spitalele se află în carantină, motiv pentru care angajaților le este mult prea complicat să ia masa. Am văzut mai multe comentarii de la medici, asistenții medicali, infirmieri ș.a. care spuneau că ei nici măcar nu au timp să mănânce în aceste condiții. Noi am decis să venim cu un sprijin pentru ei. Astăzi le-am oferit prânzuri celor de la Spitalul de urgență, iar în următoarele 6 zile, vom livra bucate calde personalului de la Spitalul de boli contagioase pentru copii. Menținem comunicarea cu managerii instituțiilor medicale, astfel încât să personalizăm prânzurile, mai ales că am aflat că unii dintre ei urmează postul”, ne-a spus Iulia Herța, reprezentanta Proimobil.md

Aceștia ne-au mai declarat că numărul prânzurilor pe care le oferă variază de la o zi la alta, în funcție de turele angajaților. Totodată, compania imobiliară a delegat și o echipă de angajați responsabili de colectarea donațiilor. Reprezentanții firmei ne-au mai spus că au fost deja contactați și de alți agenți economici din capitală, care le-au cerut detalii despre modul în care s-ar putea alătura campaniei.

„Este vorba inclusiv de un suport moral, pentru că angajații din spitale trebuie să simtă că le suntem recunoscători pentru munca pe care o depun”, ne-au mai spus responsabilii de la Proimobil.md

De asemenea, aceștia ne-au mai spus că au încercat să ia legătura cu unii dintre furnizorii de echipamente de protecție individuală, însă s-a dovedit că stocurile pe care le dețin sunt aproape de a fi epuizate în totalitate.

Compania i-a îndemnat pe cei care vor să ajute să-i contacteze la numărul de telefon: 078540052 Iulia Herța.