UPDATE // 16:30 // Ministerul Sănătății informează, printr-o postare pepagina de Facebook că pacientul a fost spitalizat la Spitalul Clinic al MSMPS, deoarece acesta este calificat drept pacient suspect la infecția cu COVID-19. Pacientul nu deține nici un document care confirmă infectarea cu COVID-19.

UPDATE // 11:20 // Sursele susțin că, în jurul orei 10:45, cetățeanul infectat cu COVID-19 a fost preluat de către un echipaj al serviciului medical de urgență Cahul și este transportat la Spitalul clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” din mun. Chișinău.

Până la această oră Cristina Stratulat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, nu a oferit încă niciun răspuns în legătură cu acest caz. Mai multe detalii nu am putut afla nici de la Nicolae Furtună, șeful ANSP, care ne-a spus că se află într-o ședință și că nu poate vorbi.

ȘTIREA INIȚIALĂ 
 
Un cetățean al R.Moldova, care a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus, este adus la Chișinău cu un echipaj SMURD de la un spital din Buzău, România.
 
Sursele noastre susțin că este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani care a fost diagnosticat cu COVID-19 în România și care ar fi cerut să fie adus la un spital din Chișinău.
 
Aceleași surse au ținut să menționeze că despre acest caz a fost sesizați cei de la ANSP, iar pacientul va fi adus de echipajul SMURD până la punctul de trecere al frontierei de stat de la Giurgiulești, ca ulterior să fie preluat de un echipaj medical din R.Moldova.
 
Am încercat aflăm mai multe detalii despre acest caz de la Cristina Stratulat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, însă aceasta ne-a spus că nu cunoaște nimic despre acest caz, dar se va informa și va reveni mai târziu cu mai multe informații, însă până la această oră înmcă nu am primit niciun răspuns.
 
Totodată, este de menționat că în R.Moldova rămân confirmate 29 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 15 cazuri sunt de import, iar alte 14 -  transmitere locală.