Parohia Romano-Catolică din Chişinău anunţă că se conformează deciziei Comisiei naţionale de sănătate publică prin care s-a dispus sistarea slujbelor religioase. Biserica Catolică anunţă credincioşii că liturghiile şi orice altă activitate religioase cu oameni se sistează până la 31 martie 2020.

Funeraliile înmormântărilor vor fi efectuate doar în cimitir.

Bisericile însă vor rămâne deschise pentru a putea fi vizitate de credincioşii care vor să se roage în mod privat. Totuşi, Biserica îndeamnă oamenii să se roage acasă, şi să participe online la liturghiile celebrate de biserică. În acest sens, liturghiile de la ora 18:00 din timpul săptămânii, cele de sâmbătă şi duminică dimineaţa vor fi transmise pe Youtube.

De menţionat că ieri, autorităţile au decis să suspende orice fel de activităţi religioase, în contextul în care au fost interzise orice alt fel de activităţi, în urma confirmării a 8 cazuri de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a anunţat că încurajează clerul de mir şi monahalsă săvârşească în continuare Sfânta Liturghie.

TVR Moldova