Piața Centrală din Chişinău va fi închisă de luni, 16 martie, pentru o perioadă temporară pentru a preveni răspândirea virusului de tip nou. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de astăzi, 13 martie, a Comisiei municipale privind situaţiile excepţionale.

Tot în cadrul ședinței s-a stabilit intensificarea Campaniei informaționale cu privire la măsurile de prevenire a COVID – 19.Se vor instala panouri informative la scară largă. Mesaje informaţionale vor fi plasate inclusiv pe ecranele mari LED, panouri mici, light boxuri şi la staţiile de aşteptare a transportului public, pe internet şi la TV.

Pe lângă închiderea pentru o perioadă nedeterminată a Pieţii Centrale din Chişinău, Primăria capitalei va recomanda și altor piețe să facă același lucru.

Totodată, va fi sistată activitatea cantinelor sociale şi vom asigura livrarea bucatelor acasă, va fi limitat accesul la serviciile sociale în instituții și direcționate spre suport la domiciliu.

Se va încerca trecerea magazinelor în regim online, livrare la domiciliu, achitare online, pentru ca oamenii să contacteze cât mai puţin.

Se vor întreprinde acţiuni mai stricte de control în transportul public și cel privat, terenuri de joacă, sport, spații publice în ceea ce priveşte dezinfecția.

La fel, comisia municipală îndeamnă ca profesorii să înscrie cursuri pentru curricula națională pe clase și profiluri, de exemplu pe 2 săptămâni înainte.
În acest scop se va cere ajutorul Guvernului, misiunilor diplomatice şi ambasadelor acreditate la Chişinău.