Mai multe autocare din R. Moldova cu destinația Italia, care urmau să tranziteze România, au fost întoarse înapoi la Chișinău.

Într-un răspuns pentru Deschide.MD, Ministerul de Externe a specificat că Ambasada R. Moldova în România este în contact permanent la acest subiect cu autoritățile române.

Autoritățile române au informat misiunea diplomatică despre faptul că începând cu data de 10.03.2020, ora 12:00, la frontiera moldo-română s-au aplicat strict prevederile Hotărârii nr. 6 din 09.03.2019, referitor doar la cursele regulate, regulate speciale si ocazionale care efectuează transport de persoane în trafic internațional spre Italia.

Totodată, Ministerul de Externe subliniază că nu a fost interzisă intrarea în România a niciunui transport regulat de persoane sau ocazional către alte destinații decât Italia și nici către România.

De asemenea au existat unele cazuri de renunțare benevol a continuării călătoriei, urmare a discuțiilor purtate de către cetățenii moldoveni cu reprezentantul Direcției Sănătate Publică, care le-a expus faptul că la întoarcere în România din Italia este posibil sa fie puși în carantină.

Menționăm că, astăzi Igor Dodon a menționat, în cadrul declarațiilor de presă după Consiliul Suprem de Securitate, că autoritățile române au întors ieri 11 autocare care se deplasau din R. Moldova spre Italia.