Începând de mâine toate școlile și grădinițele din țară își vor sista activitatea. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Măsura a fost luată în contextul confirmării altor 2 cazuri noi de infectare cu coronavirus. În același timp, decizia nu se referă și la universități.

Valabi pe parcursul săptămânii curente și săptămânii viitoare. Ulterior, vom reveni”, a explicat Dumbrpveanu.

În același timp, șefa de la Sănătate a declarat că măsura nu se referă, deocamdată, și la studenți.

În cazul studenților (și astăzi am avut ședințe și am coordonat și cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării), fiecare instituție educațională a întreprins anumite măsuri vis-a-vis de a micșora numprul de studenți care sunt într-o aulă, micșorarea durateii orelor, să realizeze aerisirea acestor încăperi, măsuri de precauție sub aspect de dezinfectare, igienă personală, dar aceasta nu înseamnă că nu putem examina pe parcurs posibilitatea de sistare a procesului, inclusiv în cadrul universităților”, a precizat Dumbrăveanu.

Amintim că, ieri, premierul Ion Chicu a anunțat, în cadrul ueni ședințe a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, că autoritățile examinează posibilitatea închiderii școlilor și grădinițelor de miercuri, 11 martie, în legătură cu epidemia de coronavirus de tip nou.

Detalii: Coronavirus în R. Moldova // Școlile și grădinițele ar putea fi închise de miercuri, 11 martie