”Dacă vreți să lucrați conform legii, eu am să vă organizez vouă muncă conform legii ... O ajuns să mă sune un viceministru să mă roage să-i dau drumu omului” - sunt doar câteva dintre reproșurile comandantului Brigăzii de Patrulare, adresate unui ofițer care l-a oprit și documentat pe ex-vicedirectorul de la Registru pentru faptul că acesta avea geamuri fumurii la automobil.

Din imaginile expediate pe adresa redacției Deschide.MD, se vede cum Serghei Rotari - comandantul brigăzii de patrulare al INP a venit la fața locului unde un ofițer de patrulare a oprit și documentat un automobil cu geamuri fumurii la volanul căruia era vicedirectorul de la Registru - Valeriu Cecan. 

Din discuție reiese faptul că Cecan și-ar fi sunat apropiații din MAI pe care i-a rugat să dea indicații privind ”eliberarea” lui. Se pare că apelurile superiorilor au fos, însă, zadarnice pentru că ofițerul de patrulare nu a vrut să se conformeze. Prin urmare, comandantul brigăzii de patrulare a fost nevoit să vina la fața locului pentru a-și scăpa amicul de amenda de 100 de lei.

Ajuns acolo, a început a lansa reproșuri în adresa echipei de patrulare care l-a oprit pe Cecan, iar la un moment dat - lasă de înțeles că el - la rândul lui - a fost sunat de unul dintre viceminiștri și rugat să se implice în acest caz. Sursele care ne-au expediat imaginile video, spun că ar fi vorba de viceministrul Ion Țurcan cu care Cecan ar fi în relații amicale apropiate. 

Incidentul a avut loc acum câteva luni, în sectorul Buiucani al Capitalei. 

Deschide.MD va documenta cazul și va încerca să afle dacă organele de anchetă sau superiorii celor vizați cunosc despre acest caz.