UPDATE // Procurorul General a declarat după ședința CSP că azi dimineață și-a dat acordul pentru reținerea vice-guvernatorilor BNM, Emma Tăbârțâ, Ion Sturzu, Aureliu Cincilei și ex-guvernatorul BNM, Dorin Drăguțan.

Acesta a adăugat că perchezițiile au loc în cadrul investigării fraudei bancare.  

UPDATE // Martori de la BNM care se află la fața locului au confirmat pentru Deschide.MD că viceguvernatorul Aureliu Cincilei a fost reținut. Acesta este și soțul deputatei PD, Ruxanda Glavan.

În același timp, precizăm că, ieri, Andrian Candu a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că cel puțin 10 deputați PDM ar putea părăsi fracțiunea și s-ar putea alătura grupului Pro Moldova. 

Procuratura Anticorupție (PA) efectuează acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în dosarul privind frauda bancară. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD ofițerul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit unor surse ar fi vorba și de câteva rețineri.

De cealaltă parte, ofițerul de presă al PG nu poate confirma reținerile și susține că sunt interpretări. În același timp, Sergiu Gavajuc , interimarul șef de la Procuratura Anticorupție are telefonul deconectat. 

Știrea se actualizează...