Anton Gămurari, general-maior de poliție, participant în războiul de pe Nistru, și, începând de astăzi, consilierul premierului Ion Chicu pe problemele veteranilor, a urcat pe scena instalată în Piața Marii Adunări Naționale, de unde le-a arătat un gest obscen veteranilor de război:

Celor care hămăie ce trebuie și ce nu trebuie, le arăt un singur lucru”, s-a răstit Gămurari, arătându-le protestatarilor un gest obscen.

Reacția acestuia a venit după ce veteranii l-au rugat să părăsească scena, întrucât nu le-ar reprezenta interesele în raport cu Guvernul. Acesta a fost huiduit de mulțime.

Cine v-a ales pe dumneavoastră dintre acești băieți?”, a întrebat un combatant. 

De ce nu ați venit până acum? V-ați vândut, domnule!”, a adăugat un alt protestatar.

Ulterior, un alt veteran a spus, de la microfon, că, deși îi respectă funcția, îi cere lui Gămurari să nu intervină cu lozinci politice.

Avem tot respectul față de domnul general. Avem tot respectul pentru că ne-a condus în 1992 și am luat împreună Benderul. Dar haideți să mergem după procedură. Aici nu punem partide politice. (...) Aici lozinci politice nu vrem să aducem, de aceea ne cerem scuze, domnule general”, a declarat acesta.

Mai jos, vedeți video cu momentul jenant:

Totul s-a întâmplat în timpul protestului organizat de Consiliul Național al Veteranilor, care se află în Piața Marii Adunări Naționale de la 9 dimineața. Aceștia cer mai multe facilități pentru veteranii războiului de pe Nistru (printre care indemnizații și tratamente), cer demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi și a Guvernuui Chicu.

Detalii aici.

Numirea lui Anton Gămurari în funcția de consilier al lui Ion Chicu pe problemele veteranilor a fost confirmată pentru Deschide.MD de consilierul pe comunicare al premierului, Vitalie Drăgancea.

Amintim că, acum patru ani, Gămurari, alături de alți colegi de-ai săi de partid, s-au luat la bătaie cu personalul unui local din apropiere de Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe motiv că nu ar fi vrut să achite consumaţia.

Acesta a candidat din partea Blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind desemnat în circumscripția numărul 35, Căușeni. Atunci,  în favoarea sa, din cursă s-a retras un candidat independent.

Detalii: Un candidat independent s-a retras din cursa electorală în favoarea candidatul ACUM