Oamenii legii ai identificat suspecții de omorul cerbului nobil din rezervația naturală „Codrii”. Este vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 37 ani, din satul Horodca, raionul Ialoveni.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 23 februarie. Oamenii legii au fost sesizați de pădurarul de 37 de ani, care le-a declarat că a depistat, pe traseul Chișinău - Hîncești, o căruță în care zăcea un cerb împușcat. 

Animalul avea 5 ani, iar prejudiciul cauzat statului se ridică la 17,500 lei, spune poliția. 

Contactat atunci de Deschide.MD, primarul localității Lozova, din Strășeni, Lilian Botnaru, ne-a spus că braconierii ucid animalele din pădure deja de mult timp. 

Ei împușcă animale și duc carnea pe la restaurante în Chișinău. Acesta nu este primul caz când împușcă, însă încă nu s-a reușit să se dea de urma lor”, ne destăinuia atunci primarul.

Detalii: Cerb nobil, împușcat în rezervația „Codrii”. Cine s-ar face vinovat

IGP susține că au fost desfășurate mai multe percheziții la domiciliile suspecților, în urma cărora polițiștii au depistat și ridicat trei arme de foc cu țeavă ghintuită de model BM și CZ, deținute legal. De asemenea, ca urmare a cercetării suplimentare pe teritoriul rezervației „Codrii” a fost depistat și ridicat un glonte. Urmează  a fi efectuată expertiza balistică care va stabili cu certitudine arma din care a fost efectuată împușcătura.

Aceștia sunt cercetați în stare de libertate.

Conform art.233, alin.1, Cod Penal al Republicii Moldova, persoana vinovată de săvârșirea infracțiunii „Vânatul ilegal" riscă amendă de la 550 la 850 unități convenționale sau pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani.