Biserica Ortodoxă din Moldova vine cu un apel „în contextul apariției focarului de Coronavirus în nordul Italiei” și îndeamnă pe toți credincioșii să respecte îndemnurile date cu privire la „această situație de către autoritățile civile și sanitare, în special recomandările Ministerului Sănătății în ceea ce privește igiena și sănătatea publică”.

Astfel, Mitropolia Moldovei recomandă clerului și credincioșilor să se roage în cadrul slujbelor bisericești și pentru cei bolnavi.

Preacuvioșii și Preacucernicii clerici vor adăuga la slujbe (la ectenia mare și la ectenia întreită) cereri speciale, ce se rostesc în vreme de orice nevoie și primejdie omenească sau în caz de boli molipsitoare, după cum este rânduit la sfârșitul Liturghierului. De asemenea, îndemnăm credincioșii ca în această perioadă să se roage mai mult, să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, să se spovedească și să se împărtășească cu regularitate, să se ungă cu untdelemn sfințit, să consume zilnic apă sfințită și prescură, să înalțe rugăciuni către Maica Domnului și toți sfinții tămăduitori de boli”, se menționează în comunicat.

Amintim că potrivit ultimelor informații, numărul persoanelor decedate a depășit 2 800.

Detalii: AFP - Bilanţul epidemiei de coronavirus în lume: 82.560 de cazuri şi 2.813 decese în 50 de ţări