Grupurile de Acțiune Locală din Republica Moldova vot putea beneficia de finanţare din Fondul de Dezvoltare Rurală LEADER-UE. Data limită de depunere a dosarelor de participare este 30 martie, transmite MOLDPRES.

Granturile vor fi oferite în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova", finanțat de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare - Polish Aid. Ediția 2020 are scopul să contribuie la dezvoltarea zonelor rurale prin implementarea și consolidarea abordării LEADER.

Bugetul total al apelului de propuneri al Fondului LEADER-UE 2020 este de aproape 15,5 milioane de lei. Sunt eligibile să participe Grupurile de Acțiune Locală (GAL) din Republica Moldova care corespund principiilor de bază ale abordării LEADER și dispun de Strategia de Dezvoltare Locală, aprobată de Adunarea Generală (Consiliul) GAL.

Programul LEADER este implementat în Republica Moldova din 2015, cu sprijinul oferit de către partenerii de dezvoltare și în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. În prezent, în țara noastră sunt peste 30 de Grupuri de Acțiune Locală cu peste o mie de membri.

Fondul de Dezvoltare Rurală LEADER-UE este un instrument implementat de Solidarity Fund PL, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER în Republica Moldova. Misiunea Fondului este de a consolida dezvoltarea locală în Republica Moldova, prin cofinanțarea proiectelor de dezvoltare, implementate de partenerii locali.