Pomelnicul cu numele familiei Dodon a ajuns în redacția TV8 de la un telespectator. Acesta ne-a comunicat că la Combinatul poligrafic din Chişinău, de pe strada Petru Movilă din capitală, care este o Întreprindere de Stat, acum câteva săptămâni au fost tipărite 1 500 de exemplare.

Reportera TV8 Natalia Ghețu a fost la tipografie vizată, însă administrația instituției de stat au refuzat să vorbească la acest subiect. Însă, în spatele camerelor angajații tipografiei au confirmat că au fost tipărite astfel de pomelnice cu numele familiei Dodon.

Echipa noastră de filmare a întrebat părere și unui preot de la o biserică din capitală. Acesta s-a arătat indignat și a spus că un pomelnic ar putea fi tipărit cu numele personal, doar în cazul în care este acceptat de sfântul sinod al bisericii.

„Pomelnicul acesta care este făcut l-aș da la comisia disciplinară a sinodului. A dat binecuvântarea la așa ceva? Prea mult noi luăm asupra noastră. Peste tot trebuie să fie o regulă, mai cu seamă la biserică”, a spus pentru TV8 preotul.

Reporterul TV8 a fost și la câteva biserici și a întrebat dacă astfel de pomelnic se regăsește în lăcașul sfânt.

„Nu am văzut așa ceva. – Se obișnuiește să fie personalizat? – Niciodată. În pomelnic fiecare scrie cu mâna. Poate acesta singur l-a tipărit”. 

Ce spune Mitropolitul Vladimir, dar și reprezentanții Președinției la acest subiect vedeți diseară într-un reportaj difuzat în cadrul buletinului de știri de la ora 19:00 în română și la 22:45 în rusă.