Membrii Cabinetului de miniștri au modificat în ședința de miercuri, 26 februarie, o hotărâre de Guvern din 2016, limitând astfel mărimea adaosului comercial la unele produse farmaceutice, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei, mărimea adaosului comercial pentru măști (medicale) și alte mijloace de protecție personală se va limita la 20%.

În context, prim-ministrul Ion Chicu a atenţionat comercianţii de medicamente şi produse farmaceutice, mai ales în condiţiile de alertă în legătură cu răspândirea coronavirusului de tip nou, să nu speculeze. “Preţurile la aceste produse sunt reglementate de stat şi nu vom permite să folosiţi în scopuri personale situaţia creată”, a relevat premierul.

Zilele trecute, şeful Cabinetului de miniştri a anunțat că angajaţii Serviciului Fiscal de Stat și Inspecției Financiare “vor vizita absolut toate farmaciile din țară pentru a verifica prețurile. Vor verifica și stocurile disponibile”.

"Recomand comercianților acestor produse să coboare prețurile și picioarele pe pământ. Din informațiile pe care le avem, depozitele unor speculanți sunt pline cu măști. Le recomand să le scoată în vânzare", a scris Ion Chicu.