Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a extins termenul pentru ca societatea civilă, cetățenii, jurnaliștii și alte persoane ca aceștia să se poată expune asupra candidaților care care s-au înscris la concursul anunțat de Legislativ pentru selectarea membrilor în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Termenul a fost extins până la 3 martie.

„Avem 18 candidați, care au depus documentele la concurs. Expuneri din partea societății civile, mass-media, jurnaliști de investigație au fost asupra a doi candidați. Comisia, în unanimitate, a decis prelungirea termenului pentru aceste expuneri până marțea viitoare (n.r. 3 martie). Solicităm persoanelor interesate să analizeze lista candidaților și să vină cu opiniile sale. Opiniile negative trebuie să se bazeze pe factologie, astfel încât Comisia să analizeze aceste opinii și să decidem asupra admisibilității candidaților care au depus documentele”, a spus Vasile Bolea, în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități.

Până acum la Comisie au parvenit doar două opinii din societatea civilă despre candidați. Astfel, Bolea i-a îndemnat pe jurnaliștii de investigație să trimită informații la comisie, dacă sunt probate bănuielile că anumiți candidați ar avea probleme de integritate. Totodată, Comisia juridică a decis să trimită interpelări la diferite organe pentru a primi informații relevante despre candidații care s-au înscris la concurs.

Menționăm că, ieri, 25 februarie, a expirat termenului pentru anumite comentarii asupra candidaților.

Lista celor 18 candidați care își doresc să obțină un fotoliu la CSM poate fi vizualizată mai jos. 

Detalii: DOC // 18 candidați își doresc să obțină un fotoliu la CSM