Vor beneficia de burse de studii în sumă de zece mii de lei. 36 de tineri care îşi fac studiile în 16 universităţi din ţară au fost incluşi în programul „Burse pentru viitorul tău". Iniţiativa îşi propune să asigure acces echitabil la studii universitare şi să susţină material tinerii în obţinerea educaţiei de calitate, transmite Mesager.

Printre finaliştii  Programului de burse este şi Nicolae Rusu. El îşi face studiile la Universitatea Tehnică din Moldova.

 „Această bursă m-a făcut să devin mai independent din punct de vedere financiar şi a fost o oarecare uşurare pentru părinţi, deoarece eu provin dintr-o familie numeroasă, ”a menţionat Nicolae Rusu, student.

Bursele sunt acordate în baza unui concurs.

„Această bursă îmi va da posibilitatea de a atinge scopurile propuse în viaţa şi îmi va fi de folos pentru a îmi achita studiile”;

„Bursa este foarte importantă pentru că ne ajută să achităm cheltuieli ce ţin de cărţi, materiale pentru studii, alimentaţie sau cheltuieli de transport”;

„Pentru a avea o medie mare la medicină este nevoie de foarte mult lucru, este nevoie de materiale suplimentare, uneori biblioteca nu oferă cărţi necesare, respectiv suntem nevoiţi să le procurăm singuri”, au spus studenţii.

 „În ediţia din acest an au fost depuse 75 de dosare de la studenţii anului înâi, doi şi trei din 16 universităţi, respectiv 36 de tineri au fost selectaţi pentru a beneficia de burse în valoare de a câte zece mii de lei fiecare”, a declarat Olga Rusu, responsabil centru informaţii universitare.

 La eveniment a participat şi ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici.

„Bursa obţinută va reprezenta un punct de pornire spre noi realizări pentru aceşti tineri, care chiar dacă vor face studii în străinătate vor reveni cu siguranţă şi în ţara noastră”, a menţionat Corneliu Popovici.

Proiectul  „Burse pentru Viitorul Tău" a fost lansat în anul 2014 şi este finanţat de o bancă comercială din ţara noastră.