În baza dezvăluirilor făcute de DESCHIDE.MD, despre cazul celor doi colonei din cadrul Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) care s-au îmbătat și au făcut zob o mașină a instituției de model Toyota RAV 4 nou-nouță, un deputat din cadrul fracțiunii PAS din Parlament solicită Ministrului Afacerilor Interne, Serviciului de Protecție și Pază de Stat și Procurorului General, să furnizeze răspunsuri cu privire la identitatea persoanelor ce au provocat accidentul, despre derularea procesului contravențional, dar și dacă a fost demarată ancheta de serviciu.

În solicitări deputatul mai cere să i se comunice „dacă în acțiunile conexe accidentului din 15 februarie 2020 se întrunesc semnele unei componențe de infracțiune prevăzute de Codul penal al Republicii Moldova și dacă, eventual, este demarată pe acest caz urmărirea penală”. Acesta a mai solicitat oamenilor legii să furnizeze răspuns „dacă în raport cu persoanele implicate în accidentul în speță a fost aplicată răspunderea materială”.

Amintim că, DESCHIDE.MD a făcut public cazul a doi colonei din cadrul SPPS, care, aflându-se în stare de ebrietate au accidentat o mașină a instituției. Aceștia s-au făcut „cu treabă” la Hîncești, acolo unde subalternii lor însoțeau președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la evenimentul de lansare în campania electorală a candidatului PSRM.

Detalii: Accident la Hîncești, după vizita Zinaidei Greceanîi. Doi colonei SPPS au distrus o mașină nou-nouță

Ulterior, reporterii DESCHIDE.MD intrat în posesia unei imagini cu mașina de teren de marca Toyota RAV 4 a SPPS și a scris că protagoniștii cheflii ar fi Anatolie Secu, șeful Direcției Generale Asigurare Cooperativă a SPPS, și adjunctul său, Nicanor Cotorobai. Potrivit surselor noastre, deși nu aveau nici în clin, nici în mânecă cu cortegiul speakerului Parlamentului, Zinaida Grecianîi, care, alături de alți deputați socialiști - Vlad Batrîncea și Vasile Bolea - au participat la lansarea în campania electorală a socialistului Ștefan Gațcan.

Detalii: EXCLUSIV(FOTO) // Primele imagini cu Toyota nou-nouță de la SPPS, distrusă de doi colonei băuți

Iaroslav Martin, șeful SPPS, a refuzat să comenteze cazul. Acesta susține că informațiile ar fi eronate, asta deși, ieri dimineață, a tunat și fulgerat la ședința SPPS.

Detalii: Cazul mașinii de la SPPS distrusă pe traseul Chișinău-Hîncești. Martin încearcă să astupe urmele

Mai apoi, SPPS a venit cu o reacție în legătură cu accidentul, după ce Martin, dar și adjunctul său, Petru Corduneanu, au luat apă în gură când au fost întrebați de reporterii Deschide.MD despre acest caz. În comentariul remis presei, instituția subordonată președintelui Dodon neagă că cele două persoane aflate în mașină au părăsit locul accidentului și amenință portalul nostru cu dosar penal. 

Detalii: SPPS-ul lui Dodon se îngloadă în minciuni și amenință Deschide.MD cu dosar penal