Municipiul Oradea din România și comuna Băcioi din Republica Moldova vor coopera în vederea creșterii capacității instituționale a autorităților publice locale cu scopul asigurării dezvoltării economico-sociale a comunităților locale, precum și pentru implementarea unor proiecte necesare comunității.

Potrivit unui comunicat al Primăriei comunei Băcioi, primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a efectuat ieri, 24 februarie, o vizită de lucru în com. Băcioi, unde a înmânat documentele emise de municipiul Oradea, necesare pentru procedura de înfrățire a celor două localități și în vederea coordonării activităților de cooperare între acestea. Consiliul Local din Băcioi a adoptat decizia de înfrățire a comunei cu Municipiul Oradea, pe 22 februarie. 

Totodată, Ilie Bolojan a avut o întrevedere de lucru cu Primarul com. Băcioi, Ilie Leahu, și cu echipa primăriei, unde s-au discutat ofertele de sprijin în administrarea publică locală care pot fi oferite de către Municipiul Oradea comunei Băcioi. 

Oradea este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe din România. Înfrăţirea oraşului Oradea cu comuna Băcioi face parte din strategia municipalităţii orădene de a sprijini comunităţile din diaspora românească.