Un cerb nobil din Rezervația „Codrii” a fost găsit împușcat într-o căruță. Potrivit Poliției, cazul a avut loc pe 23 februarie 2020, ora 00:10.

Oamenii legii au fost sesizați de pădurarul rezervației „Codrii” în vârstă de 37 ani, care a comunicat că pe traseul Chișinău-Hîncești a depistat într-o căruță un cerb împușcat. 

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la primarul localității Lozova, Strășeni, Lilian Botnaru, localitate pe teritoriul căreia se extinde rezervația „Codrii”. Acesta ne-a comunicat că acest caz s-a întâmplat în localitatea Horodca, raionul Ialoveni, iar vinovați de împușcarea cerbului s-ar face un grup de braconieri care se ocupă demult de asemenea activități. 

„Cazul s-a întâmplat pe teritoriul rezervației „Codrii”, însă nu în Lozova, dar în Horodca, raionul Ialoveni. Pădurile din Lozova ajung până în Horodca și satele alăturate. Acolo este o brigadă de braconieri. Pădurarul de acolo a găsit calul și căruța cu cerbul împușcat. Braconierii au lăsat căruța acolo și au fugit. Acolo este o brigadă care se ocupă în serios cu braconajul. Ei împușcă animale și duc carnea pe la restaurante în Chișinău. Acesta nu este primul caz când împușcă, însă încă nu s-a reușit să se dea de urma lor. Ei au arme serioase, care nu scot sunete noaptea, cu sisteme de vedere nocturne”, a comunicat primarul loc. Lozova pentru DESCHIDE.MD, potrivit unor informații oferite acestuia de un vânător din Lozova.

Lilian Botnaru și-a exprimat regretul că se întâmplă asemenea lucruri și a menționat că organele legii ar trebui să-și facă datoria.

Cazul a fost înregistrat la IP Strășeni și urmează a fi identificați vinovații cu sancționarea acestora conform legislației.