Primarul general al capitalei, Ion Ceban, solicită Procuraturii Anticorupție, Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să investigheze acțiunile admnistratorilor privați de microbuze din Chișinău, care au organizat greva de astăzi. Ceban susține că va iniția și procedura de reziliere a contractelor cu aceștia.

„Suntem deschiși către dialog cu transportatorii, însă nu vom merge la acțiuni în detrimentul cetățenilor care folosesc transportul public. Conform bugetului municipal pentru 2020, surse financiare pentru subvenționarea transportatorilor privați nu sunt și nici nu trebuie să fie. Solicit organelor de drept să se documenteze asupra sctivității transportatorilor privați. Cer Procuraturii Anticorupție, CNA, Procuraturii Generale, lui Topală, Seredneac, Alexa, dar și alții care nu respectă contractele, să le fie investigate acțiunile acestora în raport cu primăria mun. Chișinău privind procedura de obținere a acestor rute”, a declarat Ceban în debutul ședinței de astăzi a primăriei.

Totodată, primarul a solicitat departamentului juridic al primăriei ca, cel târziu, până mâine să prezinte o opțiune de reziliere a contractelor cu transportatorii privați, de altfel, „se va merge în judecată și se va clarifica situația”.

În același timp, Ceban a anunțat că „în cazul în care protestele transportatorilor vor continua, primăria va iniția procedura de modificare a orarelor de activitate a instituțiilor municipale, școli, grădinițe, instituțiile ale primăriei pentru a atenua fluxul de pasageri în orele de vârf”. Totodată, se va gândi „o procedură de contractare a atuobuzelor și microbuzelor private și reoritentarea acestora prin intermediul Parcului de Autobuze”.