O femeie cu dezabilități în vârstă de 72 de ani, care nu reușea să iasă dintr-un apartament în flăcări, a fost salvată de pompieri. Potrivit IGSU, incendiul s-a produs în Căușeni, în după amiaza zilei de ieri, 22 februarie. Angajații IGSU din orașul Căușeni au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu produs într-un bloc de locuit de pe strada Unirii din orașul Căușeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:10.

Potrivit primelor informații un apartament de la etajul doi al blocului era cuprins de flăcări. La fața locului pentru intervenție au fost trimise două echipaje, care ajunși au stabilit că în urma incendiului scara blocului este inundată cu fum. Pompierii au evacuat locatarii din bloc pentru a preveni intoxicația acestora cu produsele arderii.

Incendiul a fost lichidat de angajații IGSU, fără de a obține răspândire la alte locuințe. În urma arderii au fost afectate bunurile materiale din apartamentul unde a fost stabilit focarul. Potrivit specialiștilor cea mai probabilă cauza a incendiului este nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea aparatelor de uz casnic. În procesul de intervenție pompierii au găsit un fier de călcat conectat la priză.

Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit  în 57 situații de risc.