Curtea Supremă de Justiţie a menținut decizia Curţii de Apel Bălţi prin care a fost infirmată legalitatea turului doi (3 noiembrie) al alegerilor locale din satul Călineşti, Făleşti. În acest fel, alegătorii din localitate vor fi chemaţi din nou la urne.

Contactat de IPN, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a spus că juriştii instituţiei analizează decizia Curţii de Apel Bălţi, din 13 februarie, pentru a decide dacă în Călineşti se vor organiza alegeri noi sau va fi repetat turul doi.

CEC a stabilit pentru data de 17 mai alegeri locale noi în două localităţi şi, cel mai probabil, atunci vor fi chemați la urne și locuitorii din Călineşti, a precizat preşedintele Comisiei Electorale Centrale.

Rezultatele turului doi al alegerilor din Călineşti au fost contestate de către candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar, Eduard Curtescu. Acesta a invocat multiple fraude electorale comise în turul doi de către contracandidata sa, care a și fost declarată învingătoare, Svetlana Pădure, din partea Partidului Democrat.