Premierul Ion Chicu reiterează că statul nu va achita pierderile cauzelor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), mai exact a celor 70 de milioane de lei, pe care trebuie să-i plătească statul în urma condamnării la CEDO în dosarul „Gemeni”.

„Repet pentru judecătorii din CSM și toată gașca coruptă din justiție - orice ban plătit de Moldova pentru deciziile voastre ilegale - va fi din contul vostru. Nu așteptați, independenților, că pentru ilegalitățile voastre vor plăti copiii sau bătrînii. Cât sunt premier, un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO, pînă nu-i scoatem din voi”, scrie Chicu pe pagina sa de Facebook. 

Acesta mai adaugă că, CSM-ul scrie multe despre drepturi și nimic despre responsabilitățile judecătorilor, însă nu vede ca aceștia să spună „ce au de gând să facă cu mizeriile, pentru crima cărora țara trebuie să plătească acum peste 70 mln. lei.”

Amintim că, premierul Ion Chicu, în debutul ședinței din 19 februarie a Executivului a declarat că Guvernul va achita 70 de milioane de lei din fondul care urma să fie alocat sistemului judecătoresc pentru anul 2020 în cazul „Gemeni”.

Detalii: Chicu spune că va plăti în dosarul „Gemenii” din banii destinați sistemului judecătoresc pentru 2020

Ulterior, i-a cerut procurorului general Alexandru Stoianoglo să ia măsuri cu judecătorii responsabili de dosarul S.A. „Gemeni”.

Detalii: Chicu îi cere lui Stoianoglo să se ocupe de judecătorii responsabili de dosarul S.A. „Gemeni”

Vezi și: Ministerul Justiției a sesizat PG în privința încălcărilor constatate în cauza „Gemeni”